Volwassenen

Soms loop je vast in je leven. Je voelt je niet goed in de situatie waarin je je bevindt. Je bent bezorgd, droevig, gestresseerd of lusteloos. Dan kan het goed zijn om hulp te zoeken om samen de zaken te bespreken, samen te onderzoeken of we de dingen anders kunnen bekijken en welke stappen je kan ondernemen om je beter te voelen.

Volwassenen kunnen bij mij terecht voor therapie rond de volgende thema’s:

  • identiteit, zelfbeeld,  assertiviteit 
  • trauma (er is ook traumatherapie middels EMDR mogelijk)
  • relatie- en gezinsproblemen o.a. relatiebreuk of echtscheiding
  • partner- en relatietherapie
  • gevoel van geen energie, lusteloosheid, zich gespannen voelen, piekeren, angst, depressie en burn-out
  • psychosomatische klachten
  • gevoelens van ontevredenheid op persoonlijk, relationeel of professioneel vlak
  • verwerking van ingrijpende gebeurtenissen zoals echtscheiding, overlijden, ziekte, seksueel misbruik, …

Kinderen

In mijn zelfstandige praktijk begeleid ik kinderen en jongeren met allerhande problemen gerelateerd aan school (o.a. leerproblemen, faalangst, pesten) en met relationele en/of psychische problemen (o.a. nieuw samengestelde gezinnen, angsten, rouw en verlies, depressie).

U kan bij mij ook terecht voor diagnostisch onderzoek. Veel voorkomende vragen zijn er rond intelligentie- en aandachtsonderzoek of onderzoeken rond de eventuele aanwezigheid van adhd, autisme of leerproblemen op school. Ook na een echtscheiding vragen ouders zich vaak af hoe hun kind de gebeurtenissen verwerkt heeft, zeker wanneer ze het gevoel hebben dat hun kind “met iets zit” of moeilijk gedrag stelt thuis en/of op school.

Alle onderzoeken gaan gepaard met een advies gesprek voor de ouders. Ook aan de kinderen kan nadien uitleg gegeven worden op maat van het kind of verdere begeleiding opgestart worden.

Wanneer kinderen thuis of op school moeilijk gedrag stellen of wanneer kinderen zich niet goed voelen, is dit als ouder niet altijd evident. Daarom is er ook ouderbegeleiding mogelijk. Using Format